Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zdroje talentů vyschly, potvrdil Marko

Zdroje talentů vyschly, potvrdil Marko

Kvjat i Hartley mají šanci udržet se v Toro Rosso

Bylo období, kdy Red Bull Junior Team produkoval mladé jezdce připravené využít šanci v F1 rychleji, než se u Toro Rosso mohly uvolňovat závodní sedačky. Dnes je situace jiná, Red Bull po nedávném velkém úklidu nemá v nejprestižnějších juniorkách ani jednoho jezdce a bude potřebovat čas na výchovu příští generace talentů.

"Je to tak. Právě teď není nikdo v F2, v F3 ani v GP3, takže měníme taktiku. Na konci září jsme podepsali čtyři mladé jezdce z motokár. Jedním z nich je Jack Doohan, 14letý syn Micka, legendy MotoGP," prozradil Helmut Marko, poradce Red Bullu pro motorsport.

To by mohlo otevřít dveře jezdcům, kteří již nejsou tak docela v juniorském věku. Pierre Gasly by měl mít místo téměř jisté a tento víkend se v jeho voze předvede Brendon Hartley. Proč právě on?

"Jezdců se superlicencí není zas tak mnoho. Brendon byl vždycky rychlý, jako junior Red Bullu pouze neustál ten tlak a dělal chyby. Zůstali jsme s ním v kontaktu, i jako jeho osobní sponzor. Když bylo jisté, že budeme potřebovat jezdce, chtěli jsme někoho z našich řad. Sébastien Buemi má smlouvu s Toyotou, což ještě nemusel být neřešitelný problém, jenže vedle toho také s Damsem (Renault e.dams ve Formuli E)."

A co Daniil Kvjat? On sám ještě ani neví, zda bude moci dokončit sezonu 2017.

"O mém současném statusu budu mluvit s Helmutem Markem. Také chci odpovědi," nechal se slyšet ruský závodník. "Ale není dobré se o to pokoušet během víkendu velké ceny. Všichni jsou zaneprázdněni a já se potřebuji soustředit na závodění. Ale samozřejmě bych to rád věděl co nejdříve."

Red Bull nemá na rozhodování moc času, VC Mexika je na programu již příští týden.