Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Incident s Maxem pokazil Bottasovi první kolo třetí části

Incident s Maxem pokazil Bottasovi první kolo třetí části

Hamilton nesplnil cíl

Po třech pole position se tentokrát Lewis Hamilton nevešel ani do první řady. Musel se sklonit před rychlostí Sebastiana Vettela i Maxe Verstappena. Ačkoli to nepřizná, možná už chyběla i motivace. Vždyť mu v závodě k titulu stačí i páté místo. Možná bude jistější nebýt pod takovým tlakem a vsadit tentokrát na jistotu.

Dnes jsem měl za cíl první startovní pozici, ale nedopadlo to tak,“ klidně konstatoval Hamilton. „Byla to těžká kvalifikace a stejně tak celý víkend. Povrch vozovky je tady hodně kluzký. To umocňuje některé problémy, co máme s autem. Snažil jsem se nejvíc, jak to šlo, přesto jsem měl na čelo velkou ztrátu. Naše rychlost v delším časovém úseku, jako je závod, rozhodně předčí tu krátkodobou, kvalifikační. Proto si nedělám starosti. Na druhé straně se tu nepředjíždí snadno, takže dost záleží na pozici na dráze. Rovinka před první zatáčkou je dlouhá, tak si zítra snad užijeme. Doufám, že se na startu dokážu posunout dopředu. Jinak bychom měli závod absolvovat s jednou zastávkou v boxech. Obecenstvo je tady neuvěřitelné, dodává spoustu energie. Shora to je úchvatná podívaná. Viděl jsem záběry z vrtulníku. I proto by bylo vítězství na mexické půdě parádní.

Tři nejrychlejší jezdci kvalifikace - zleva Max Verstappen, Sebastian Vettel a Lewis Hamilton

Valtteri Bottas potvrdil, že se Mercedesu tentokrát kvalifikace moc nevydařila. „Mysleli jsme si, že budeme schopni bojovat o čelní startovní pozici. Ve srovnání alespoň s jedním ferrari a jedním red bullem jsme se z nějakého důvodu vyloženě trápili. V třetí části kvalifikace jsme jim nestačili. Incident s Maxem mi pokazil první kolo třetí části. Už jsem se nedokázal vrátit na normální stopu, kde se dá dobře brzdit. Do závodu však půjdu s optimismem. Včera jsme měli dobré časy u delších jízd a budeme mít silné auto. Jako stáj startujeme z druhé řady a k první zatáčce je tu dlouhá štreka. Doufejme, že se nám start podaří a vyvezeme se ve větrném stínu.“