Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lewis Hamilton ve třetím kole kvalifikace havaroval

Lewis Hamilton ve třetím kole kvalifikace havaroval

Bottas získal třetí pole position

Počtrnácté v této sezoně získal mercedes pole position. Proti očekávání však v čele státu nestojí už jistý šampion Lewis Hamilton, ale jeho týmový kolega Valtteri Bottas. Fin potřetí letos i v kariéře vyhrál kvalifikaci a pokusí se dotáhnout svou snahu ke třetímu vítězství.

Kvalifikace byla jako obvykle v Brazílii vyrovnaná. Když se Bottas chystal k poslední jízdě v třetí části kvalifikace, dobře věděl, že jestli chce startovat první, musí se zlepšit. „Cítil jsem, jak se zatáčku po zatáčce zlepšuju. Je to dobrý pocit, když nakonec všechno klape. Je smůla, že se Lewis nemohl zúčastnit druhé a třetí části. Proto jsem musel za stáj bojovat sám a zajet co nejlepší výsledek. Jsem moc rád, že mi to vyšlo. Mám před sebou jasný cíl: pokusit se ještě obsadit v mistrovství světa jezdců konečnou druhou příčku. Když před sebou máme dobrý cíl, všichni v týmu makají ještě usilovněji. Včetně mě. Zítra bude důležité, aby závod probíhal hladce, ale nebude to jednoduché. Ferrari je také hodně rychlé. První dvě zatáčky v Interlagosu jsou vždycky ošidné, ale snad se mi podaří odstartovat dobře a obejde se to bez problémů. Z čelní pozice budu ve formuli 1 startovat teprve potřetí, tak se mi bude zítra ze startovního roštu koukat před sebe krásně,“ užíval si radost z úspěchu Valtteri Bottas.

 

Lewis Hamilton kvalifikaci nedokončil. Odjel pouhá dvě kola a ve třetím tvrdě narazil bokem do bariéry. Nesnažil se hledat výmluvu. Naopak otevřeně přiznal svou vinu: „Nevím přesně, co se přihodilo. Seběhlo se to velmi rychle. Vinu beru na sebe. Takovýhle výsledek jsem si pochopitelně nepředstavoval, ale pouštět se do těžkých úkolů a zdolávat překážky je na životě to zajímavé a dává mu to smysl. Je to smůla, ale tak to je. Z této záporné zkušenosti si odnesu ponaučení. Příště se toho musím vyvarovat a posunout se dál. Před lety jsem také startoval úplně zezadu a nakonec z toho byl výborný závod, tak si to zítra budu koukat co nejvíc užít.