Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo doma zajel nejrychlejší kolo závodu

Ricciardo doma zajel nejrychlejší kolo závodu

Red Bull: Bitva bez odměny

Kvalifikace nevyšla týmu Red Bull podle představ a postavení na startu ještě zhoršila Ricciardova penalizace. Přesto býci věřili, že se poperou o stupně vítězů. To se také stalo, ale bohužel na ně nedosáhli. Ačkoli ze sebe vydali maximum, odměny se tentokrát nedočkali.

Daniel Ricciardo na domácí trati hodně toužil po stupni vítězů. Ani na sedmý pokus se mu ho však dobýt nepodařilo. Z osmé pozice na startu se nedostal dál než ke čtvrtému místu. „S tím, jak jsem dnes jel, jsem spokojený,“ tvrdil v cíli. „Auto jsme měli hodně rychlé. Nestává se mi často, abych za někým dřepěl většinu závodu, ale tahle dráha je úzká a patří k těm, kde se předjíždí obtížně. Párkrát jsem to chtěl zkusit v třetí zatáčce, ale Kimi projevil zkušenost a zmerčil, co mám za lubem. Ke konci jsem na něj vyvíjel větší tlak, ale i on dokázal přidat na rychlosti. Myslím, že jsme s Ferrari skoro vyrovnaní a závodní rychlost máme vysokou, což jsem předpokládal. Takže jenom ještě potřebujeme srazit pár desetin v kvalifikaci. Skončit těsně pod bednou a zajet nejrychlejší kolo je každopádně povzbudivý začátek sezony.

Daniel Ricciardo před domácími diváky ani posedmé nevystoupil na pódium 

Max Verstappen měl lepší výchozí pozici, protože startoval ze druhé řady. Pokusil se zaútočit na ferrari, ale při tom naopak ztratil a klesl za Magnussena. Klíčový moment popsal: „Start byl v pořádku, ale v první zatáčce jsem měl trochu smůlu. Byl jsem v nevýhodném postavení a přišel o čtvrtou pozici, kterou jsem měl na startu. Snažil jsem se co nejvíc držet čela, jenže jsem cítil nějaké problémy v chování auta. Asi tak ve čtvrtém nebo pátém kole jsem zaregistroval, že se na autě něco pokazilo. Nevím co, protože jsem se s nikým nesťukl ani nenajel tvrdě na obrubník. Až když jsem z vozu vystoupil, všiml jsem si poškození. Podle mě se něco ulomilo, tak musíme zjistit, co to bylo. Kvůli tomu problému jsem se obtížně držel ve středním úseku zatáček, což nakonec vedlo k tomu, že jsem dostal smyk a potom se až do konce závodu trápil. Naštěstí jsem kvůli hodinám neztratil moc pozic a i tak dokázal až do konce bojovat. Je těžké předjet auta, pokud je rozdíl menší než vteřina. Na téhle trati se beztak předjíždí těžko, ale pokud vám auto na dráze nedrží, je to ještě horší. Celý víkend jezdilo auto dost dobře, proto je škoda toho poškození. Potom už jsem neměl tak bezvadný pocit.

Max Verstappen nebyl spokojený s chováním vozu