Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williamsová dostala chuť na šampaňské

Williamsová dostala chuť na šampaňské

Brown chce rozpočtový strop jen pro techniku

Na tiskovou konferenci šéfů týmů před VC Bahrajnu byli pozváni Claire Williamsová (Williams), Günther Steiner (Haas) a Zak Brown (McLaren). Nejvíce dotazů pochopitelně směřovalo k dopolednímu jednání s představiteli Liberty Media.

Ve svém vyjádření výrazně vybočila z řady představená Williamsu: „Když jsem se vrátila z mítinku, radostí bych nejraději otevřela láhev šampusu. Teď už vím, že budoucnost Williamsu je zajištěna. Při stanovování rozpočtového stropu budou vždy vítězové a poražení. Jde o to, dosáhnout únosného kompromisu.“ Současně se vyslovila pro úpravu předpisů, zejména ve vztahu k aerodynamice, ještě před mezníkem 2021.

Oba pánové byli o poznání rezervovanější. Steiner: „Je potřeba něco změnit, abychom získali další fanoušky.“ Brown: „Nešli jsme do detailů. V zásadě jsme se ale s Chasem (Careyem) a Rossem (Brawnem) shodli.“ Pokud jde o peníze, přišel s ideou, že by limit měl být zaveden v technických a konstrukčních záležitostech, v jiných oblastech, například marketingu, by měly mít stáje v utrácení nadále volné ruce. A ještě jeho zajímavá reakce na otázku, zda by si dovedl v mclarenu představit vlastní motor: „Jakmile bude ve věci větší jasno, hodláme diskutovat i o tomto.