Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Williamsová: F1 nefunguje

Williamsová: F1 nefunguje

Takto to dál nejde, nikdo neporazí silnou trojku

Donedávna vždy velmi umírněná Claire Williamsová se pouští do čím dál odvážnějších prohlášení. Její cíl je jasný, zasadit se o přijetí rozpočtového stropu, který by týmu Williams umožnil opět bojovat o vítězství a snad i mistrovské tituly. Optimismus z prvních let ve vedení týmu je pryč, stejně jako skvělé výsledky z let 2014 a 2015, v nichž její tým s pomocí motorů Mercedesu porazil jednou Ferrari a jednou Red Bull.

"Když jsem začínala, tak jsem si opravdu myslela, že můžeme opět vyhrávat," cituje Blick dceru Franka Williamse. "Ale už nevěřím. F1 nefunguje. Je naivní myslet si, že když budete tvrdě pracovat, budete za to odměněni. Nikdo nemůže vyhrát, nikdo kromě prvních tří týmů. Rozdíl mezi naším rozpočtem a těmi Ferrari, Mercedesu a Red Bullu je prostě příliš velký. Není možné je dohnat, a to je smutné. Pokud se novým vlastníkům F1 podaří prosadit 150milionový rozpočtový strop od roku 2021, tak dokážeme přežít."

Zastupující šéfka týmu přitom nepopírá, že letošní vůz se nevydařil a peníze nejsou omluvou pro nulu na bodovém kontě a poslední místo v tabulce Poháru konstruktérů:"Týmy s méně penězi mají lepší výsledky než my."