Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams se možná vzdá vlastních převodovek

 Williams se možná vzdá vlastních převodovek

Williamsová z týmu neodchází

Těžké časy vyžadují těžká rozhodnutí a u Williamsu na to může doplatit celé oddělení převodovek. Výroba vlastních převodovek může být věcí konkurenční výhody, znamením prestiže a připravenosti na exkluzivní spolupráci s dodavatelem motorů, který není připravený produkovat i tyto komponenty, ale něco to stojí. Z týmů F1 si vlastní převodovky přirozeně navrhují a vyrábějí tovární týmy a kromě nich ještě Red Bull, McLaren a Williams. Tým z Grove ale může být již od příštího roku i v této oblasti zákazníkem Mercedesu.

"Spolupráce týmů v různých oblastech je teď v kurzu, není-liž pravda," odpověděla Claire Williamsová novinářům řečnickou otázkou. "Musíte prozkoumat každou příležitost a přesně to teď děláme. Ale nic nebylo dohodnuto ani rozhodnuto a tímto ani nepotvrzuji, čeho se týkají naše rozhovory (s Mercedesem). Mohlo by to mít vliv na výsledek, takže o tom teď nechci mluvit."

To naznačuje, že možností je i ještě větší závislost na Mercedesu. Mohl by od něj nakupovat i zadní zavěšení jako Force India, nebo půjde ještě dál, blíže k modelu Haasu a Ferrari.

Nikdy nebudeme nikomu dělat B-tým, ale musíme zvážit výhody a nevýhody spolupráce, jakou mají jiné stáje. Nechceme být dinosaurem, dávným gigantem F1, který se odmítl přizpůsobit. Jak jsem již řekla, vždy byste měli zvážit všechny možnosti. Zjistit, jak dávají smysl z různých úhlů pohledu. To teď děláme, ale nechceme mluvit o podrobnostech," uvedla Williamsová.


V poslední době se, i díky tomu, co řekl Jacques Villeneuve, mluvilo o tom, zda by pro Williams nebylo nejlepší, kdyby odešla jeho šéfka, dědička Franka Williamse.

"Samozřejmě někdy uvažuji o tom, že položím funkci. Sama sebe se ptám, jestli jsem správný člověk pro tuhle práci. A pokud by mi kdokoliv z Williamsu řekl do očí, že týmu ubližuji, tak bych odešla. Ale do té doby budu pracovat na svých plánech a nehodlám se vzdát." Její otec ji nadále podporuje: "Řekl mi: Claire, i předtím jsme měli nejedno blbé období a překonali jsme to. Musíš vytrvat."