Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg to pořádně zvoral

Hülkenberg to pořádně zvoral

Renault: Satisfakce přišla od Sainze

Stovky zaměstnanců týmu Renault snad ani nevěřily vlastním očím, když viděli Carlose Sainze předjíždět nejprve Daniela Ricciarda a potom i Maxe Verstappena. Dobře, nebyly to docela férové ​​souboje, jelikož Sainz ždímal své ultraměkké pneumatiky, zatímco jezdci Red Bullu se snažili udržovat zahřáté superměkké. Po brzké zastávce, jízdě ve středu pole i za safety carem se ale Sainzovi podařilo získat body za páté místo, velmi cenné hlavně v Poháru konstruktérů, kde to zatím vypadá na boj o čtvrtou příčku s McLarenem.

"Velmi silný výsledek pro náš tým. Jsem šťastný, byl to velmi zábavný závod, jako vždycky v Baku," zhodnotil po závodě španělský jezdec. "Dnes to bylo pěkné šílenství, strašně těžko se udržovala přilnavost. Velmi dobrý byl hlavně první stint, ve kterém jsem se na trati dostal před oba red bully. Na měkkých pneumatikách byla jízda podstatně náročnější a nakonec jsme museli bojovat o páté místo. Pro náš tým je skvělé, že se do Evropy vrátí na dobré pozici v Poháru konstruktérů.

Spolu s inženýry budu muset pokračovat v práci na zlepšování vozu tak, aby mi ještě více vyhovoval a body dále přibývaly. Další zastávkou je Španělsko, a na to se hodně těším."



Renault mohl z Baku odlétat s ještě lepším výsledkem, jenže to by Nico Hülkenberg musel udržet svůj vůz na trati. Na začátku závodu se držel Sainzovi v patách a také předjel oba red bully, jenže pak stačil malý smyk a odneslo si to zavěšení. Tak skončila šňůra bodovaných umístění, kterou Němec táhl od začátku sezony.

"V tak těsném prostoru je závodění divoké a přímo šílené. Dobře jsme odstartovali, ale prostě jsem ve čtvrté zatáčce ztratil zadek vozu a to byl konec mého závodu. V nájezdu se mi na chvilku zablokovala kola, do vozu se trochu opřel vítr a více už nebylo třeba. Je to politováníhodné, ale stává se," vysvětluje Hülkenberg, na kterém bylo po odstoupení vidět obrovské zklamání, ačkoli přilbu si nechal na hlavě.