Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkin: Nechápu, zač jsem byl potrestán

Sirotkin: Nechápu, zač jsem byl potrestán

Komisaři ho ani nevyslechli

Jako ve špatném snu si musí připadat Sergej Sirotkin. Ve velké ceně se svezl přesně dvě a půl zatáčky, vyslechl si pár peprných nadávek a ještě byl potrestán! Ovšem za úplně jiný incident.

Okolnosti Rusova předčasného konce jsou dostatečně známé. „Nemohl jsem nic dělat,“ vysvětloval situaci, kdy se v sevření mezi Fernandem Alonsem a Nikem Hülkenbergem řítil do neznáma. Španělský exmistr světa byl, soudě podle jeho bezprostřední reakce, odlišného názoru, ale to nechme na posouzení jiným.

Sotva se Sirotkin v boxech trochu oklepal, s údivem zjistil, že v Barceloně se nuceně postěhuje na roštu o tři místa dozadu. Na jeho konto navíc přibyly dva trestné body. Šlo o následek střetu o zatáčku dříve, kdy najel do zádě vozu Sergia Péreze. Komisaři za jediného viníka označili jeho.

Snad stokrát jsem se díval na zpomalené záběry, ale nenašel jsem jediný sebemenší důvod pro to, abych byl penalizován,“ soptil Sirotkin. „Oba jsme si drželi svoje pozice. Nezničil jsem mu závod, nepoškodil jsem ani jeho, ani moje auto. Prohlédl jsem po závodě předek vozu a jsou na něm nulové škody.“

Nejvíce se ovšem nováčka dotklo, že vůbec nebyl předvolán ke slyšení. Proto se dlouho domníval, že „štráf“ dostal za trojboj s Alonsem a Hülkenbergem: „To by sice bylo také nefér, ale byl by tam alespoň nějaký reálný podklad.