Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams se odvolává proti trestu pro Sirotkina

Williams se odvolává proti trestu pro Sirotkina

Penalizace je podle něj neadekvátní

Williams se nechce smířit s trestem, který inkasoval Sergej Sirotkin po incidentu v Baku. V úvodu VC Ázerbájdžánu najel ruský pilot na záď vozu Sergia Péreze. V následující zatáčce se dostal do sevření mezi Fernanda Alonsa a Nika Hülkenberga a musel ze závodu odstoupit. Přesto kromě dvou trestných bodů obdržel penalizaci v podobě posunu o tři pozice na startovním roštu VC Španělska. A právě toto rozhodnutí hodlá tým zvrátit.

Podle neoficiálních informací se v odvolání klade důraz především na neadekvátnost potrestání v porovnání s podobnými střety mezi Kevinem Magnussenem a Pierrem Gaslym, respektive Estebanem Oconem a Kimim Räikkönenem. Současně obsahuje stížnost na údajně nebezpečné Alonsovo počínání během dojíždění do boxů s poškozeným vozem. Zajímavé v této souvislosti je, že exmistr světa byl nakonec klasifikován jako sedmý – před druhým jezdcem Williamsu Lancem Strollem…

Samotná procedura přezkumu bude mít dvě fáze. Během první je v rámci telekonference stáj povinna předložit důkazy, s nimiž sportovní komisaři předtím nepracovali. Pokud budou uznány za relevantní, bude následovat nový verdikt.

Ještě trochu smutná perlička na závěr. V oficiálním komuniké FIA k této záležitosti se někdo přepsal a místo startovního čísla 14, jež patří Alonsovi, uvedl sedmnáctku. Ta však náležela tragicky zesnulému Julesi Bianchimu.