Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na Hockenheimringu naposledy?

Na Hockenheimringu naposledy?

Dohoda s Liberty Media je zatím v nedohlednu

Hockenheimring se chystá na svoji velkou cenu. Ovšem bez nějakého přehnaného nadšení. Budoucnost závodu se totiž podle šéfa okruhu Georga Seilera jeví v navýsost temných barvách.

V rozhovoru pro agenturu dpa přiznal, že jednání s Liberty Media o prodloužení kontraktu zatím k ničemu nevedou. „Nemám tušení, jak to bude probíhat dále,“ uvedl. „Nemůžeme uzavřít dohodu, která by pro nás byla riskantní. Jsme organizací, která nedostává žádnou podporu od regionu, země ani státu. Myslím, že v tomto ohledu jsme světovým unikátem.

Takže jde, jak jinak, o peníze. Licenční poplatek dosud činil 20 milionů eur ročně a pro Hockenheimring je stále obtížnější dát tuto částku dohromady. K tomu, aby byl na nule, potřebuje prodat minimálně 65 000 vstupenek. Jenže před dvěma roky se dostal jen na 57 000 a letos hlásí předprodej zatím kolem 60 000 kusů.

K nejistotě přispívá i prezentovaný zájem vrcholných představitelů Liberty Media o městské tratě. Obchodní ředitel Sean Bratches se například svého času vyjádřil, že by se mu líbila VC Německa v Berlíně…