Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso: Vůz je nyní mnohem lepší

Alonso: Vůz je nyní mnohem lepší

Takový ale měl být už v Austrálii

Fernando Alonso pochválil aerodynamiky McLarenu. Soubor novinek s úplně novým nosem monopostu naplnil očekávání a MP4-33 je nyní podstatně lepší.

"Je mnohem lepší. Je to krok vpřed. Cítil jsem zlepšení, více přilnavosti. V pátek se jezdilo za náročných podmínek, foukal silný vítr a zároveň bylo velmi teplo. Ale pocítil jsem zlepšení vozu, takže rozhodně krok vpřed. Uvidíme, o kolik jsme se zlepšili v porovnání s ostatními. Řekl bych, že jsme byli lepší než v kterýkoliv jiný pátek, takže první letošní postup do Q3 by mohl být reálným cílem," řekl Alonso.

Dvojnásobný mistr světa ale nezůstal pouze u pochvaly. Poznamenal, že za ideálních okolností by McLaren měl tento nos již od začátku sezony. Proslýchá se, že tým z Wokingu měl problém dostat ho přes povinné nárazové testy.

"Už v Austrálii měl vůz vypadat takto. Zpozdili jsme se, nepochybně. Nyní je to krok správným směrem a další máme naplánované do Monaka a Kanady.Takže sice jsme s harmonogramem pozadu, ale důležité je, abychom nyní před každým závodem dostali nové díly a vždy díky nim zlepšili rychlost."

Z ostatních týmů zaujal Red Bull, který se rozhodl zlepšit aerodynamiku za předními koly. V Barceloně má nové deflektory, bočnice i upravenou podlahu. Ferrari získalo pozornost analytiků díky zavěšení zpětných zrcátek na Halo. Tým ale tvrdí, že takové řešení nepřináší téměř žádnou aerodynamickou výhodu, avšak jeho jezdci budou mnohem lépe vidět soupeře za zadním křídlem i své zadní pneumatiky.