Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Dva incidenty znemožnily boj o body

Dva incidenty znemožnily boj o body

Toro Rosso: Smůla se lepí na paty

Toro Rosso je jedním z pouze dvou týmů, které Barcelonu opouštějí s prázdnou. Vůz nebyl zrovna rychlý a o šanci získat alespoň pár bodíků tým obraly dva incidenty. Ten první se odehrál už v sobotu dopoledne, když Brendon Hartley rozbil svůj monopost. Do závodu odstartoval poslední a přes velkou snahu nenašel dostatečně rychlou cestu vpřed.

"Start byl čistý a po prvním kole jsem na tom byl o pár pozic lépe. Mechanici odvedli úžasnou práci, když dali včera pozdě večer vůz opět dohromady. Dnes jsme již řešili pouze nastavení. Když bylo prvé VSC, rozhodli jsme se jet do boxů a vzít si středně tvrdé pneumatiky. V podstatě jsme tak přešli na jednozastávkovou strategii, ale přišli jsme tím o získané pozice," vysvětlil Hartley.

"Předjíždění bylo těžké. Myslím, že někteří z našich soupeřů měli vyšší maximálku než my, což mi pořádně zkomplikovalo situaci. Podařil se mi pěkný manévr na Marcuse (Ericssona), na konci závodu jsem se dostal na dvanácté místo. Kdyby se mi to podařilo dříve, mohl jsem být i jedenáctý, protože v posledních kolech jsme byli rychlí."

Pierre Gasly neměl k závodu moc co říct. Dva týdny poté, co jeho šance v Baku zmařila kolize s Kevinem Magnussenem, skončilo jeho španělské dobrodružství ve třetí zatáčce po startu. Tentokrát mu cestu zkřížil neovladatelný vůz Romaina Grosjeana.

"Viděl jsem prostor uvnitř zatáčky a s Nikem jsme to zkusili, jenže Romain nám zablokoval cestu. Pro mě i Nika to byl okamžitý konec. Zdá se, že každý víkend mi zvedne adrenalin jiný incident," konstatoval francouzský jezdec.