Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Villeneuve - život legendárního pilota

Villeneuve - život legendárního pilota

Jacques Villeneuve posvětil natáčení filmu o jeho otci.

Villeneuve: The Life of the Legendary Driver (Villeneuve - život legendárního pilota) - tak zní v originále název filmu, který bude pojednávat o životě Gillese Villeneuva, pilota formule 1. Natáčet se začne příští rok.

Gilles Villeneuve tragicky zahynul při kvalifikaci na Grand Prix Belgie v roce 1982 při strašlivé havárii na okruhu v Zolderu.

Jacques Villeneuve, jeho syn, bude natáčení filmu podporovat, o svém otci však příliš hovořit nechtěl.

"Když jsem zahájil svou kariéru ve formuli 1, bylo hodně těžké o otci hovořit, média na mě byla hodně zaměřena," prozradil Villeneuve mladší. "Nikoli však proto, že bych něco dokázal.

Bylo to trochu nepříjemné, lidé na mě koukali jako bych byl tátův duch. Jsem hrdý na to, že jsem jeho syn, ale rád bych něco dokázal vlastními silami."

Jacques Villeneuve bude letos startovat za Sauber. Přiznal, že měl problémy přivyknout si na brzdový systém, ale Sauber neměl možnost najezdit potřebný počet kilometrů kvůli nepřízni počasí.

"Tým také není zvyklý na zkušeného jezdce," zapomněl Villeneuve na svého bývalého kolegu Heinze-Haralda Frentzena, který pro Sauber jezdil před dvěma lety. "Takže jsme museli najít nový styl spolupráce.

Dobré je, že Sauber dává veškeré peníze na auto a ne na věci jako jsou vztahy s veřejností a podobně," dodal Villeneuve.