Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Grosjean postup vůbec nečekal

Grosjean postup vůbec nečekal

Haas: Vypadá to beznadějně

Vzpomínáte si na Velkou cenu Španělska? V ní se ukázalo, že Haas má možná nejrychlejší vůz mimo velké trojky. Tak na to zítra vůbec nemyslete, Haas v Monaku ani nevidí světlo na konci tunelu. Jeho jezdci odstartují z osmnáctého a devatenáctého místa, a to jim ještě pomohl únik oleje z převodovky Maxe Verstappena.

"Je to šok zažít takový víkend poté, co byl ten předchozí tak dobrý. Byli jsme konkurenceschopní a teď jsme špatní a máme tolik různých problémů," okomentoval beznadějně vypadající situaci Kevin Magnussen (19. místo), nejpomalejší ze všech jezdců, kteří se zúčastnili dnešní kvalifikace. "Není to pouze pneumatikami nebo vyvážením vozu, prostě nejsme dost rychlí. A nezdá se, že bychom směřovali k řešení. V krátkém čase jsme vyzkoušeli strašně moc věcí. Není to jednoduché."

Z bodů až na chvost pole za 14 dní

Romainu Grosjeanovi (15. místo) se povedlo postoupit do Q2, ačkoli to vůbec nečekal. Kvůli penalizaci, kterou si přivezl ze Španělska, ale klesl z patnáctého místa na osmnácté: "Věděli jsme, že to bude těžká kvalifikace. Potěšilo mě, že jsem se dostal do Q2, protože jsme s tím původně ani nepočítali. V Q1 jsem do toho dal všechno a věděl jsem, že v Q2 už z vozu o moc více nedostanu. Nakonec jsem svůj čas zlepšil, což je sice skvělé, ale všichni ostatní se zrychlili ještě více. Je to pro nás náročný víkend. Myslím, že si z něj můžeme vzít ponaučení. Nemáme žádnou přilnavost, ale vyvážení vozu je přitom v pořádku."