Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ocon konečně pořádně zabral

Ocon konečně pořádně zabral

Force India: Mohlo to být ještě lepší

Závod v Monaku přinesl týmu Force India menší zklamání. Estebanu Oconovi se sice podařilo bodovat, ale jeho týmový kolega Sergio Pérez vyšel naprázdno. Ambiciózní stáj, která by se opět ráda stala nejlepší ze středu pole, se tak bude muset do budoucna více zaměřit na konzistentnost svých výsledků.

Esteban Ocon (6. místo) byl ovšem nadšený: „Fantastické, jsem opravdu šťastný. Tempo, které jsem během závodu měl, bylo velmi dobré. A použili jsme i skvělou strategii. Hodně nám pomohl fakt, že jsme porozuměli tomu, jak se chovají pneumatiky, a dostali jsme z nich maximum. Ke konci jsem trochu ztrácel na Räikkönena s Bottasem, ale nebylo to nic dramatického. Doufám, že absolvujeme více takových víkendů, jako byl ten v Monaku.

Esteban Ocon si vyjel cenných osm bodů

Sergio Pérez (12. místo) to měl slušně rozjeté, ale během zastávky v boxech mechanici zápolili s výměnou pravé zadní pneumatiky. A podobný problém znamená v Monaku téměř jistě ztrátu několika pozic, která se už nedá dohnat.

Jsem zklamán z dnešního výsledku, protože neodpovídá rychlosti, jakou jsme měli. První stint byl velmi dobrý. Staral jsem se o pneumatiky a před zastávkou jsem se snažil ze sebe vydat maximum. Bohužel potíže v boxech mně úplně zkazily závod. Ztratil jsem čas, a i když jsem byl rychlejší než vozy přede mnou, nemohl jsem je předjet. Odjíždím z Monaka s pocitem, že jsem přišel o několik bodů. Esteban dnes ukázal, jak vysoko v pořadí jsme mohli být. Je to pro nás ztracená příležitost,“ dodal očividně rozčarovaný Pérez.

Sergio Pérez doplatil na nepovedou výměnu pneumatik