Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen je rád, že utrpení už skončilo

Magnussen je rád, že utrpení už skončilo

Haas: Raději zapomenout

Třinácté místo Kevina Magnussena a patnácté Romaina Grosjeana, to nezní moc dobře. Ale ono je to ještě horší, protože závod dokončilo pouze 17 jezdců a tým Williams s jeho dvěma vozy udělal vše pro to, aby Grosjean nemohl skončit poslední.

"Těžký závod. Trápili jsme se, neměli jsme rychlost," řekl Grosjean (15. místo) po závodě. "Bohužel, bez toho, že by se v závodě stalo něco hodně bláznivého, jsme se neměli jak dostat ze špatné pozice. V Kanadě by náš vůz měl být lepší."

Magnussen (13. místo) má malé plus za zdolání týmového kolegy a Stoffela Vandoornea.

"Vůz, který jsme měli tento víkend, nereprezentuje to, co bychom skutečně mí měli. Jsem rád, že jsme tu skončili, a již teď se nemohu dočkat Montrealu, kde se vrátíme do boje. Každý v týmu si to zaslouží. Všichni se už těšíme na Kanadu, na nové díly, které tam budeme mít, na návrat do naší normální formy a na další boj o body," povzbuzuje svůj tým dánský závodník.

Je možné, že se na rychlosti vozů výrazně podepsala absence části deflektorů, kvůli čemuž se snížil i aerodynamický přítlak generovaný podlahou. Jedná se o části, které již předtím z vozů Haasu párkrát odletěly. v Monaku se jich tým vzdal úplně, protože při přeskakování obrubníků by měly jepičí život. Pro Kanadu už tým ve spolupráci s Dallarou připravuje jejich těžší, ale odolnější verzi z více vrstev uhlíkových vláken.

Magnussen udolal trápícího se Vandoornea i týmového kolegu