Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ještě jedna taková otázka a někdo dostane K.O. hlavou

Ještě jedna taková otázka a někdo dostane K.O. hlavou

Verstappen už nechce mluvit o svých chybách

Musí si z toho vzít ponaučení, musí přestat dělat tyto chyby. Chápe to lépe než kdokoliv jiný. Myslím, že musel velmi trpět, když tam během kvalifikace pouze postával, koukal a myslel na to, co mohlo být. Pokud tohle nepomůže, tak už nevím," řekl Christian Horner poté, co Max Verstappen v Monaku přišel o možnost bojovat o vítězství. Šéf Red Bullu se ale mýlil. Verstappen přiletěl do Kanady s tím, že svůj styl závodění nikdy nezmění a už nechce, aby ho s tím žurnalisté otravovali.

"Už jsem unavený z různých komentářů k mé osobě. Prý bych měl změnit svůj přístup k závodění. To ale nikdy neudělám, protože ten mě sem dostal," prohlásil 20letý jezdec na pravidelné čtvrteční tiskové konferenci. "Všichni o mně mluví, ale já neposlouchám. Budu si nadále dělat vše po svém. Jistě, zatím to není můj nejlepší rok. Nejsem spokojený, udělal jsem pár chyb, hlavně v Monaku a v Číně. Ale nemá smysl stále se v tom vrtat, protože mě to už unavuje. Zdá se, že na světě neexistuje lepší otázka, než zeptat se mě na to, co se stalo předchozí víkend. Myslím na věci přede mnou a jsem si jistý, že se to otočí."

Myslíte si, že tato slova odradila reportéra z listu Daily Mail od otázky, proč je letos tak náchylný k způsobování incidentů? Tak to se pletete.

"Jak jsem řekl na začátku této konference…“ začal Verstappen, ale pak se odmlčel. "Tyto otázky mě už vážně unavují. Ještě pár takových a někdo asi dostane hlavičku."

Představa, že by Verstappen skutečně někoho veřejně knokautoval hlavou, se nezdá být reálná, takže jiný novinář s radostí pokračoval v popichování a Verstappena donutil k další odpovědi: "Dva incidenty byly mou chybou. Není to takové drama, jak lidé říkají. Nemám body, které jsem měl mít, ale ne pouze vlastní vinou. Mohlo to být lepší, ale lidé z toho dělají kovbojku."