Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean se srazil se svištěm

Grosjean se srazil se svištěm

Týmu tím nečekaně zkomplikoval život

Kuriózní nehoda potkala v pátek Romaina Grosjeana. V plné rychlosti se srazil se svištěm, vykračujícím si neohroženě po závodní dráze. Zatímco pro čtyřnožce to s největší pravděpodobností znamenalo konec pozemské pouti, musel pilot Haasu s poškozeným předním křídlem zajet do boxů. Dle jezdcových slov šlo o docela velký náraz. Zabránit mu nemohl, protože se držel těsně za jiným autem. Francouz zároveň kritizoval pasivitu pořadatelů. Živočich se podle něj po trati promenoval už před začátkem tréninku, nikdo s tím ale nic neudělal.

Podobné kolize s drobnou zvířenou se na okruhu Gillese Villeneuvea odehrály i v minulosti. Montréalský ostrov Notre Dame je totiž zároveň přírodním parkem. Svišť je dokonce maskotem velké ceny.

Toto Grosjeanovo setkání se svištěm dopadlo o poznání lépe

Horší ale je, že americký tým má v Kanadě speciálně pro Grosjeana k dispozici pouze dva exempláře předního křídla. To poničené naštěstí podle všeho půjde na místě opravit. V garážích stáje chybějí v dostatečném množství i některé další rezervní komponenty. Vzhledem k úpravám vozu se je totiž nepodařilo včas vyrobit.