Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Wolff: F1 je již součástí jádra Mercedesu

Wolff: F1 je již součástí jádra Mercedesu

Formule E je spíše něco jako nadějný start-up

Když byl Toto Wolff v Německu, média z něj vymámila zajímavý rozhovor na téma Mercedes v motorsportu. Německá automobilka vyjednává o své budoucnosti v F1, ale zároveň se už přihlásila do formule E. Mohla by se tato prestižní značka zaměřit na elektrickou, ekologickou a městskou sérii a nechat hybridní a hodit strašně drahou F1 a její problémy za hlavu? Nic takového prý není v plánu, formule 1 už vrostla do základů Mercedesu.

"Formule 1 patří do jádra našeho byznysu," prozradil Wolff, jenž je šéfem týmu Mercedesu v F1, ale zároveň i sportovním ředitelem stuttgartské automobilky. "První Mercedes byl závodní vůz. Pro nás F1 není pouze marketingovou platformou. Přenášíme technologie ze šampionátu do sériové výroby a kromě toho si ceníme i sportovní povahy naší značky. To je důvod, proč chceme zůstat. Je to jediná opravdu globální platforma, evidentní vrchol motorsportu.

Ale elektromobilita je realitou a tohle (vstup do formule E) je dobrým poselstvím. Před třemi lety bych formuli E nedal šanci, ale věci se změnily. Série je zaměřena na mladé publikum, městskou cílovou skupinu. Její organizátoři odvedli kus dobré práce. My ji vnímáme jako start-up, dokázala nás oslovit. Ale pro nás je doplňkem k F1, ne její soupeřem."