Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Místo Räikkönena má přijít Leclerc

Místo Räikkönena má přijít Leclerc

S finským veteránem se prý pro rok 2019 nepočítá

Z dobře informovaných zdrojů pronikla zpráva, že o jezdecké sestavě Ferrari pro příští sezonu je rozhodnuto. Kimi Räikkönen bude odejit a jeho místo zaujme Charles Leclerc.

Znamenalo by to ovšem zásadní změnu v dosavadní strategii Scuderie. Ta vždy uzavírala kontrakty pouze se zkušenými piloty. Leclerc však bude mít za sebou jedinou sezonu ve F1, a to ještě u stěží průměrného Sauberu. Naposledy takového „zajíce“ angažovali do Maranella v roce 1985! Tenkrát šlo o Stefana Johanssona s pouhými třinácti velkými cenami na kontě.

Finskému veteránovi údajně zlámala vaz série nezdarů počínaje VC Španělska. Vše vyvrcholilo průšvihem v Montréalu. Šéf koncernu Fiat Sergio Marchionne přitom už loni při prodlužování smlouvy nekompromisně po Icemanovi vyžadoval „větší konstantnost výkonnosti“.

Kimi to má u Ferrari pěkně nahnuté

Na věc tázaný Räikkönen se v Le Castellet vyjádřil v tom smyslu, že situace se nijak nezměnila. Pod tím si samozřejmě lze představit leccos.

Kuloáry se rovněž nese zvěst, že mladý Monačan byl pro Ferrari až druhou volbou. Primárně projevovalo eminentní zájem o Daniela Ricciarda, jenže nedošlo k dohodě na penězích. Levnější Leclerc má navíc k rudým coby absolvent jejich jezdecké akademie mnohem bližší vztah.