Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Max Verstappen byl v Kanadě bez otce

Max Verstappen byl v Kanadě bez otce

Pomalu se osamostatňuje

Raymond Vermeulen, manažer Maxe Verstappena, nás přesvědčuje, že nemáme hledat žádný zajímavý příběh za jeho nepřítomností v padoku Velké ceny Kanady, kde nebyl ani Jos Verstappen, otec 20letého závodníka.

Tato dvojice je pevnou součástí týmu pečujícího o mladého pilota a jeho otec ještě nevynechal ani jednu velkou cenu. V roce 2016 dokonce zrušil účast v prestižním závodě 24 hodin Le Mansu, aby mohl být se synem v Baku. A nutno říci, že po sérii závodů s jezdeckými chybami, haváriemi a kolizemi absolvoval Max Verstappen v Kanadě čistý víkend a dostal se i na stupně vítězů. Vermeulen tvrdí, že tyto věci spolu nesouvisejí a už vůbec není pravda, že za Atlantik necestovali na žádost Red Bullu.

"Už na začátku sezony jsme si udělali interní rozvrh přítomnosti na velkých cenách," řekl manažer. "Chtěli jsme nechat Maxe, ať se o sebe postará sám. Řekli jsme si: Dobře, můžeme začít Kanadou. A to je v podstatě všechno. Přijdou další víkendy, během nichž bude Max odkázán sám na sebe, ale tak je to už dávno naplánované.

Máme výborné vztahy, s Red Bullem mluvíme o všem. Byla to zkouška, Max poprvé sám za sebe, ale není za tím žádný zajímavý příběh. Je to součást jeho vývoje, aby s ním nemusel vždy být někdo z nás. Například já jsem tady a v Rakousku budeme spolu s Josem. V Silverstone bude Max sám, Jos pojede do Maďarska a oba budeme ve Spa.

Max byl spokojený. O všem rozhodoval sám, ačkoli u sebe měl svého trenéra. Byl v restauraci s Helmutem (Markem) a svými mechaniky, ale jinak to byl víkend jako každý jiný. Nemyslím si, že to pro něj byla velká věc. Je mu 20 a to je podle mě dost na to, aby mohl jít sám z hotelu na trať. Nic světoborného. Stala se z toho zajímavá věc, protože podal dobrý výkon a tisk si toho všiml. Ale na stupních vítězů přece už byl a tehdy jsem tam byli i já a Jos. Takže ne, my jej nebrzdíme!"


Význam a pozitivní efekt tohoto milníku bagatelizoval i sám Max Verstappen: "Měl jsem kolem sebe méně lidí.na které  jsem se mohl obrátit. Možná jsem měl pár minut navíc na rozhovory s mými inženýry, ale nebylo nic, co by mělo nějaký význam. Byli se mnou i tehdy, když jsem vyhrával závody, takže v tom nevidím spojitost. Prostě jsem tam byl sám. Je mi 20, už mě nemusí držet za ruku."