Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další milník pro Hamiltona

Další milník pro Hamiltona

Mercedes: Může za to motor

Rekordních pětasedmdesát pole position ve F1 má po dnešku na svém kontě Lewis Hamilton. K tomu zatím poslednímu se na okruhu Paula Ricarda dostal až nečekaně snadno.

Bylo to docela jednoduché,“ kroutil hlavou sám hlavní aktér. „Jsem opravdu moc, moc šťastný. Dlouho jsme na tom pracovali, byli pod tlakem, ale dokázali jsme to.

Valtteri Bottas (2. místo) mohl chvilku doufat, že v čele startu bude on. „Jenže u Lewise nikdy nevíte, dokud nedojede svoje poslední kolo. A dnes se to znovu prokázalo,“ pravil s úsměvem. Sám ale také neskrýval uspokojení: „Pokus za pokusem jsme se zlepšovali. Na konci to sice ještě nebylo perfektní, ale stačilo to na první řadu. Nový motor působí svěžím a silným dojmem. Doufám, že zítra prokážeme, jak moc dobrý je.

Valtteri Bottas se na chvilku ocitl na pole position

Jsme zpátky,“ jásal Niki Lauda, jenž strávil kvalifikaci jako obvykle na můstku vedle Toto Wolffa. „Maximální dík lidem v Brixworthu za to, co dokázali vymáčknout z pohonné jednotky. Sice jsme na to čekali o závod déle, než jsme předpokládali, ale zlepšení stojí za to.

Niki Lauda měl důvod k radosti