Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podivné strategické hrátky

Podivné strategické hrátky

Williams: Jsme tam, kde jsme

Zcela v intencích předchozích velkých cen se odehrál víkend Williamsu na jihu Francie. Sergej Sirotkin správně pdotýká, že k tomu mohli přistoupit jinak. Ví ale někdo, jak?

Závod byl docela rušný a odehrálo se v něm několik dobrých soubojů. V prvním kole jsem se trochu pobavil, ale člověk si samozřejmě přeje vyšší rychlost, aby mohl soupeřit s druhými a předjíždět je. Jenže dnes tomu tak nebylo. Příjemnější by bylo bojovat, než se bránit, ale i tak to byl proti kvalifikaci pokrok. Vzhledem k týmové strategii jsme mohli bojovat s vozy před sebou do samého konce závodu. Přesto si myslím, že se to pro mě mohlo vyvíjet jinak, protože jsem zůstal trčet za auty vepředu. Stálo mě to brzdy a pneumatiky a nemohl jsem nic dělat. Podle mě jsme k tomu mohli přistoupit jinak. Dělal jsem to, co po mně tým chtěl. Jsme tam, kde jsme. Není to jednoduché,“ prohlásil ruský pilot (15. místo), který si své angažmá v tradiční stáji asi představoval jinak.

Lance Stroll (17. místo) se dostal do centra pozornosti až v samotném závěru, kdy kvůli svému odstoupení zapříčinil virtuální safety car. „Ze začátku nebyla moje rychlost špatná. Odstartoval jsem dobře. Asi dvacet kol před cílem jsem u auta pocítil silnou vibraci. Bylo to velkým opotřebením levé přední pneumatiky. Měl jsem na ní probrzděnou plošku. Když mě pak Vandoorne předjel, bylo to už tak zlé, že jsem nemohl zatáčet doprava, protože levá guma neposlouchala. Pár kol před cílem se vibrace natolik zhoršila, že pneumatika praskla – a bylo to. Odjet celý závod na jedné sadě pneumatik byla optimistická představa. Asi jsme byli jediní, kdo se o to pokusil. Snažili jsme se něco vymyslet, ale tohle nezabralo. Určitě to nebyl závod, v jaký jsme doufali.

 

Neveselá podívaná