Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton: Opatřete divákům dalekohledy

Hamilton: Opatřete divákům dalekohledy

Na pořadatele VC Francie prší kritika ze všech stran

Rozhodně nelze říci, že by právě skončená VC Francie sklidila jen samé pozitivní ohlasy. Spíše je pravdou opak. Kritika se na pořadatele snáší ze všech stran.

Největší průšvih představovala po celý víkend doprava. Přitom nešlo o žádné překvapení, znalci místních poměrů upozorňovali na hrozbu kolosální zácpy dlouho dopředu. Do Le Castelletu vedou čtyři silnice, z nichž ovšem jen jednu lze označit za kapacitní. Z těchto čtyř komunikací byly navíc divákům k dispozici pouze dvě – další byly vyhrazeny týmům a dalším oficiálním účastníkům, respektive policejním složkám. Zbylé nápor absolutně nemohly zvládnout. Mnozí majitelé vstupenek se tak na ochozy vůbec nedostali, protože několikahodinové čekání v kolonách vzdali.

Günther Steiner z Haasu, který musel zrušit několik důležitých jednání, jelikož partneři se jednoduše na okruh nedostali, jízlivě poznamenal, že pány z FIA a Liberty Media to nezajímá. Bydlí totiž ve dvou příšerně drahých hotelech přímo u autodromu.

To ale nebylo zdaleka všechno. O protestech jezdců proti šikaně na rovince Mistral jsme již psali. Odpor vzbudila i podivná barevná kompozice v bezpečnostních zónách. S další připomínkou přišel Lewis Hamilton: „Poloha okruhu se mně líbí. Ten týden tady jsem si skutečně užil. Co mě ale zarazilo, byla vzdálenost tribun od tratě, hlavně v jedenácté zatáčce. Doporučuji je vybavit dalekohledy, aby lidé na nich alespoň něco viděli. Pronájmem triedrů by se navíc daly vydělat nějaké peníze.“

Daleko rezolutnější byl Sebastian Vettel: „Je správné, že Francie je zpátky v kalendáři. Ale příště, prosím, pojedeme někde jinde.