Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vrátí se Räikkönen do Wokingu?

Vrátí se Räikkönen do Wokingu?

McLaren se prý chystá překopat jezdeckou sestavu

Britská tisková agentura Press Association Sport přinesla informaci, že Kimi Räikkönen zamíří v roce 2019 do McLarenu. Má v něm údajně nahradit Fernanda Alonsa, který podle všeho hodlá opustit F1.

Pokud by to skutečně byla pravda, vracel by se mlčenlivý Fin do známého prostředí. Ve Wokingu působil již v letech 2002 až 2006.

Ve zprávě se dále uvádí, že McLaren nadále nepočítá ani se Stoffelem Vandoornem. Místo něj má přijít mimořádně talentovaný junior Lando Norris, toho času činný ve formuli 2. Tým tak hodlá pokračovat v již zavedeném modelu kombinace zkušeného matadora a vedle něj se učícího „zelenáče“.

Na takto uvolněnou sedačku u Ferrari připadají v úvahu dva kandidáti. Hodně se mluví o „zázračném dítěti“ Charlesi Leclerkovi. Je však otázkou, zda by v Maranellu sáhli po stále ještě nepříliš zkušeném mladíkovi. Pravděpodobnější je proto angažování Daniela Ricciarda, jediného volného špičkového jezdce na trhu. V zákulisí patrně nyní vrcholí přetahovaná o toto horké zboží mezi Red Bullem a Scuderií.