Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ricciardo patrně zůstane v Red Bullu

Ricciardo patrně zůstane v Red Bullu

Ve středu mělo proběhnout klíčové jednání

Daniel Ricciardo se podle všeho dohodl na prodloužení kontraktu s týmem Red Bull Racing. Věc se prý definitivně upekla ve středu na schůzce australského závodníka s Helmutem Markem.

Ricciardo to nepřímo potvrdil v průběhu show, která se před VC Rakouska uskutečnila na náměstí ve Štýrském Hradci. Během slavnostního přijetí, kdy se zapsal do městské Zlaté knihy, uvedl, že „je to blízko“. A Marko dodal, že se už pouze dolaďují detaily.

O Ricciarda, jemuž letos končí smlouva, projevovaly zájem také Ferrari a McLaren. Patrně však oba uchazeči o jeho služby ostrouhají. „Vím, že Daniel dostal nabídku od Ferrari. Ale byl by u něj dvojkou za Vettelem. McLaren by po stránce kvality znamenal krok zpět,“ tvrdí Marko. „Ani my jsme ho nechtěli udržet za každou cenu. Ovšem v této otázce jsme, myslím, již dosáhli shody.

Kolik si nově u rudých býků Ricciardo vydělá, je zatím samozřejmě zahaleno tajemstvím. Bude to však určitě více, než by mu byl schopen vyplácet Renault, jenž se čerstvě vynořil jako další možná alternativa. „To je čirá spekulace, pokud vím, chce si nechat stávající jezdce. Navíc by těžko splnil Danielovy finanční představy,“ je přesvědčen Marko.