Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberg těžko ždímal potřebnou rychlost

Hülkenberg těžko ždímal potřebnou rychlost

Renault: Různé nálady jezdců

Tým Renault udělal od pátečních tréninků velký pokrok. Oba jezdci se dostali do závěrečné části kvalifikace a na startu obsadí pátou řadu. K souboji o další cenné body to není špatná pozice, ale přesto nebyli oba stejně spokojení.

Carlos Sainz (9. místo) svůj výkon hodnotil slovy: „Dnes se nám podařilo překonat to, co nás včera nejvíc omezovalo, a hned jsem měl z auta lepší pocit. V kvalifikaci jsme dosáhli solidního výsledku. S devátou příčkou jsem spokojený. Lépe jsem dnes dopadnout nemohl. Zítra máme za cíl si při startu polepšit. Snad budeme mít v závodě vyšší rychlost a budeme schopni bojovat o slušný počet bodů. Tady se vždycky těžko předjíždí, na druhé straně tu jsou tři zóny DRS. Tak uvidíme, co z toho vzejde.

 

Carlos Sainz byl s devátým místem v kvalifikaci velmi spokojený

 

Nico Hülkenberg (10. místo) zdaleka tak dobrou náladu neměl: „Dnes se nám dařilo tolik, že jsme skončili v první desítce. Přesto s kvalifikací nejsem moc spokojený. Doufám, že mi to v zítřejším závodě půjde lépe. Tady je dráha krátká, a pokud nemáte auto dobře vyvážené, těžko z něj vyždímáte v jednom kole potřebnou rychlost. Zítra bude naším cílem dávat pozor na pneumatiky, protože 71 kol bude vzhledem k počtu zatáček vyčerpávajících. Do gum se přenáší spousta energie, proto musíme být během závodu chytří.

 

Nico Hülkenberg těžko ždímal ze svého vozu potřebnou rychlost