Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hülkenberga zradilo turbo, Sainze puchýře

Hülkenberga zradilo turbo, Sainze puchýře

Renault: Letos poprvé bez bodů

Renault absolvoval velmi frustrující závod. Na startovním roštu se sice s oběma vozy vešel do první desítky, ale letos poprvé odjížděl domů bez bodů. Carlos Sainz (12. místo) o ně pravděpodobně přišel při nevydařené zastávce v boxu.

Dnes se nám na pneumatikách hodně tvořily puchýře. Potřebovali jsme přijít na příčinu. Gumy rychle odcházely a naši situaci ještě ztížila komplikace při druhé zastávce v boxech. Bohužel nám dnes uniklo dost bodů. Už o příštím víkendu máme další příležitost to napravit. V průběhu týdne budeme mít při přípravě spoustu práce,“ vyzval tým k tvrdší práci.

Ještě hůř na tom byl Nico Hülkenberg (nedojel). Už ve 12. kole odstoupil s poruchou turba a neměl možnost předvést své umění. Při hodnocení závodu byl stručný: „Pro naši stáj to samozřejmě nebylo vydařené odpoledne. U mého auta vysadil motor a potom se z vozu kouřilo, což znamenalo, že je po všem. Carlos se trápil také, možná kvůli dnešní vyšší teplotě. Bylo těžké udržovat gumy pod kontrolou. Hodně na nich naskakovaly puchýře.