Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen vyhrál s omezeným výkonem

Verstappen vyhrál s omezeným výkonem

Mateschitz slavil s 20 tisíc Nizozemci

Red Bull včera nechal Maxe Verstappena bránit první místo v domácí velké ceně s omezeným výkonem motoru. Verstappen totiž skvěle zvládal péči o pneumatiky a přitom držel dobré tempo, takže největší hrozbou nebyli soupeři, ale selhání pohonné jednotky. Daniel Ricciardo se stejným agregátem dojel pouze do třiapadesátého z jednasedmdesáti kol. Po další poruše motoru Renault by Ferrari spadlo do klína nejen vítězství, ale rovnou double.

"Dost jsme se obávali, že Max bude mít stejnou poruchu, proto jsme snížili výkon jeho motoru a tím i teploty," prozradil Christian Horner. „Opět jsme ho zvýšili, až když do cíle zbývalo pouze pět kol. Nechtěli jsme vozům Ferrari dovolit dostat se do vzdálenosti pro použití DRS."

O teplotě nebyla řeč náhodou. Zjistilo se, že Ricciardovo odstoupení způsobila závada výfuku, z něhož se do zadní části vozu dostal extrémně horký vzduch.

Novináři si nemohli odpustit otázku na pocity z prvního vítězství týmu Red Bull Racing na okruhu Red Bull Ring. Horner se soustředil na poděkování Dietrichu Mateschitzovi, který jako spoluvlastník a generální ředitel společnosti rozhodl o investování do těchto projektů, stejně jako do juniorského programu a týmu Toro Rosso, kterými Verstappen prošel..

"Je to úžasné. Za každý závod je stejné množství bodů, ale některé pro vás znamenají více než jiné. Dietrich Mateschitz dává F1 hodně. Máme dva týmy a velkou cenu a sami jste viděli, jak to tu tento víkend vypadá a jaké je zázemí okruhu. Zvítězit zde v Rakousku a za jeho přítomnosti je něco fantastické. A stejně skvělé je to pro nizozemské fanoušky. Tento víkend jich tady bylo 20 tisíc  Loni sem vážili dlouhou cestu a Maxe viděli pouze v jedné zatáčce. Tento rok se vrátili a viděli ho zvítězit." připomenul Horner.