Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso si zaslouží každou penny z platu

Alonso si zaslouží každou penny z platu

Brown: Pořád je nejlepší

U McLarenu bylo dnes rušno. Zak Brown po demisi Érica Boulliera čelil četným dotazům, týkajícím se budoucnosti týmu. Novináře mimo jiné zajímalo, jak to v rámci ohlášené restrukturalizace dopadne s Fernandem Alonsem.

Španěl je sice dvojnásobným mistrem světa, poslední titul ale bral před dvanácti lety. Je pořád excelentním pilotem, jeho výsledky v posledních sezonách jsou však stěží průměrné. Zato příjmem se řadí do absolutní špičky. Kromě toho se stále více orientuje na aktivity mimo F1. Rád si také pustí pusu na špacír. Není to důvod proto, přehodnotit jeho potřebnost?

Brown se ale zjevně k něčemu takovému nechystá: „Fernando prošel s McLarenem velký kus společné cesty. Je stále pro nás velkým přínosem. Každý vám potvrdí, že je nejlepší nebo minimálně patří k nejlepším. Jeho zkušenosti jsou k nezaplacení. Má obrovský vliv na fungování auta i stáje. Jeho názoru si vždy velmi cením. Je součástí procesu, činitelem, který pomůže McLaren dostat zpět nahoru. A pokud jde o plat, jsem si naprosto jist, že si z něj zaslouží každou penny.

 

Fernando Alonso je pro McLaren nadále nepostradatelný