Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zatuhlý Vettel měl namále

Zatuhlý Vettel měl namále

Ferrari: Poprvé silnější než Mercedes?

Sebastian Vettel (2. místo) do poslední chvíle usiloval o pole position pro VC Velké Británie. Přitom pár desítek minut předtím nebylo vůbec jisté, zda nastoupí.

Netuším, co to způsobilo, ale moje šíje najednou zatuhla. Ne, že by to bylo něco příjemného. Naštěstí se třetí trénink chýlil ke konci, všechno důležité jsme už měli hotové. Svěřil jsem se do péče fyzioterapeuta, poradil mně několik užitečných cviků. Trochu to povolilo, ale v kvalifikaci jsem ještě nebyl stoprocentně fit. Zítra ovšem budu. Rozhodně bych to nějak nedramatizoval. Navíc v závodě nebudou rychlosti tak vysoké jako teď,“ sdělil zvědavým novinářům exmistr světa.

K samotnému průběhu souboje o nejlepší startovní pozici toho příliš neřekl: „Na to, v jakém jsem byl stavu, je druhé místo výborné. Pro velkou cenu máme skvělou výchozí pozici.“

 

Druhá směna - Sebastiana Vettela zpovídá Martin Brundle pro televizi Sky

 

Ne tak úplně je o tom přesvědčen Kimi Räikkönen (3. místo): „Nejsem vlastně s umístěním vůbec spokojený. Určitě jsem mohl být rychlejší. Ale při svém posledním pokusu jsem probrzdil před šestnáctou zatáčkou. Jinak bych se dostal do první řady. Závod by nicméně našemu autu měl vyhovovat. Pojedeme o vítězství.

 

Kimi Räikkönen pomýšlel na první řadu

 

A ještě postřeh Nika Rosberga. Ten došel k názoru, že Ferrari je v Silverstone motoricky silnější než Mercedes, a to poprvé po pěti letech. Prý vymyslelo něco „mega“ v oblasti rekuperace energie. Zajímavé...