Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O Hamiltona projevil zájem i jiný tým

O Hamiltona projevil zájem i jiný tým

U Mercedesu si nejvíce váží důvěru a svobodu

Tak je to oficiální, Lewis Hamilton (a také Valtteri Bottas) zůstává u Mercedesu. Minimálně do roku 2020 se na tom nic nezmění, zbývá už jen prozradit pár detailů, jako tradiční tečku za přestupovými spekulacemi.

"Co se týče zájmu odjinud, byl tu jeden zájemce, ale nedal jsem mu šanci," prozradil úřadující mistr světa, který ale nechtěl uvést, který tým zastupoval onen neúspěšný vyjednávač.

Důvodem je dohoda, o které jsme už párkrát slyšeli. Jezdec Mercedesu nebude (do určitého data) vyjednávat s jinými týmy a na oplátku Mercedes nebude vést rozhovory s dalšími jezdci. A Hamilton zřejmě ani nevěří, že v F1 je jiný tým, u kterého by měl reálnou šanci na další mistrovské tituly, tak vysoký plat a zároveň tolik svobody, hlavně co se týče volného času.

"Toto (Wolff, šéf týmu) je úžasný člověk a manažer. Skvěle spolu vycházíme a náš vztah časem nabírá na síle. Měli jsme i horší období, to je normální, ale i tohle je jedna z řady věcí, které časem sílí. A cením si Totovu trpělivost se mnou," řekl britský jezdec. "Většina lidí by nesouhlasila, abych si sám dělal časový harmonogram, ale to pouze dokládá naši vzájemnou důvěru. Hned na začátku jsem řekl, že se nebudu ohlížet po jiných týmech, nebudu s nimi mluvit, nebudu zkoumat možnosti, nebudu z toho dělat dražbu. A také jsem mu řekl: Vím, že ti budou volat další jezdci a věřím, že nebudeš přemýšlet nad jinými možnostmi, takže nemáme kam spěchat."


Předběžná dohoda prý byla podepsána v průběhu Velké ceny Monaka, pak se už řešily pouze detaily. Můžeme si domyslet, že oznámení při domácím závodě Mercedesu není pouze shodou náhod. Smlouva je do roku 2020, jelikož vše týkající se sezony 2021 je ještě ve hvězdách. Pak už v F1 nemusejí být Hamilton, Wolff a ani samotný Mercedes.