Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg se vehementně obul do Vettela

Rosberg se vehementně obul do Vettela

Ale jenom v britské televizi

Nico Rosberg se řádně opřel do svého krajana Sebastiana Vettela. Exmistr světa ho namíchl svým blackoutem, který ho na Hockenheimringu stál vítězství.

Byla to neuvěřitelná minela. Něco takového jsem dlouho neviděl,“ sděloval divákům coby expert televize Sky Sports. „Všechno naráz zahodil. Ano, podmínky byly mizerné, to víme. Pro jezdce to nebyl žádný med. Ale on měl přece dostatečný náskok. Mohl trochu zvolnit, jet pomaleji. Jenže místo toho to napral do zdi. To je absolutně špatně. Přece si musel uvědomit, že zatáčka Sachs neodpouští ani tu nejmenší chybičku. V ní je třeba si vždy nechat nějakou rezervu. Seb ale šel přes limit.

Zajímavé ovšem je, že takto se Rosberg rozhorlil ve vysílání britské stanice. V následném hodnocení pro německou RTL byl ve svých soudech o poznání zdrženlivější… 

S mikrofonem RTL a ve společnosti bývalého pilota F1 Timo Glocka (vlevo) a moderátora Floriana Königa 

Na jeho slovech nicméně něco bude. Vettel měl k dobru na Räikkönena, který ho rozhodně nemohl ohrozit, bezmála deset sekund. Proč tedy tolik riskoval na kluzkém asfaltu?

Podle Tota Wolffa z Mercedesu proto, že se na něj chystali Valtteri Bottas a Lewis Hamilton. „Sebastian tušil, že musí jet dál naplno. Jinak by se vývoj závodu mohl obrátit proti němu. To zřejmě vedlo k jeho havárii,“ tvrdil přesvědčivě. V případě tohoto vyjádření ale zřejmě přání bylo otcem myšlenky.