Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Personální změny už mají pozitivní efekt, řekl Alonso

Personální změny už mají pozitivní efekt, řekl Alonso

Boulliera zřejmě nepotěšil

Fernando Alonso asi nebude nejlepší kamarád do nepohody. Nebo si to teď alespoň pravděpodobně myslí Éric Boullier. Ještě před pár týdny byli připraveni kdykoli společně pózovat fotografům jako jezdec a jeho šéf, odhodláni překonat všechny překážky. Teď Alonso říká, že tým je po personálních změnách, čili po Boullierově odchodu a přerozdělení jeho kompetencí, viditelně lepší.

"Řekl bych, že my (se Stoffelem Vandoornem) jako jezdci necítíme velkou změnu," řekl Alonso v Německu. "Zdá se mi, že během tohoto víkendu šlo vše o něco rychleji, čistěji. Možná by se dalo říci více organizovaně, jednodušeji. Už můžeme vidět, co nám to přineslo. Co se týče továrny, v ní jsem po Silverstone nebyl, ale v týmu je nyní optimistická nálada. Viděl jsem mnoho šťastných la odhodlaných lidí McLarenu. Řekl bych, že všechny změny byly pozitivní. Bez ohledu na výsledky a fakta, v týmu je teď všeobecně optimističtější nálada. Myslím si, že v krátkodobém nebo střednědobém horizontu uvidíme pozitivní dopad těchto změn."

Tento týden v Maďarsku se ale pozitivní nálada nejspíš neprojeví. Fanoušci nemají čekat jednorázové zlepšení konkurenceschopnosti jako v minulých sezonách.

"V předchozích letech bych řekl ano. Hungaroring byl jedním z okruhů, kde jsme evidentně dosahovali lepších výsledků než jinde. Ale tento rok máme vůz s odlišnou charakteristikou a Maďarsko může být v některých sektorech  problematické," upozornil Alonso.