Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Šílený přestupový kolotoč už v létě?

Šílený přestupový kolotoč už v létě?

Přesunout se mají Ocon, Sainz, Stroll i Russell

Občas se stane, že po letní přestávce se ve startovním poli objeví nová tvář (Esteban Ocon, 2016), nebo že jezdec změní týmovou příslušnost (Giancarlo Fisichella, 2009). Ale výměna sedaček, o jaké se šeptá v maďarském padoku, tak takovou jsme ještě neviděli. Pravděpodobně ani neuvidíme, ale je zábavné vidět, že když se jedná o přestupy jezdců F1, fantazii se meze skutečně nekladou.

První volná nitka, kterou je třeba zamotat do klubka, patří Estebanu Oconovi. Force India je v těžké finanční krizi, vztahy s Mercedesem se zhoršují a Toto Wolff by po podpisu nových smluv se současnými jezdci továrního týmu rád co nejdříve uspokojivě vyřešil i situaci tohoto juniora. Jeho schopnosti by se měli již od VC Belgie rozvíjet u většího týmu, konkrétně u Renaultu.

Z Renaultu odchází Sainz, o kterém se už týdny povídá, že ho k sobě chce získat McLaren nespokojený s tím, jak Stoffel Vandoorne pořád zaostává za Fernandem Alonsem. Vandoorne má asi smůlu, ačkoli jeho manažer byl viděn v rozhovoru se šéfem Sauberu, který by mohl Charlese Leclerka urychleně vrátit Scuderii Ferrari. Ta by tedy předčasně poslala do výslužby Kimiho Räikkönena.

Na druhý konec Oconova klubíčka navazuje Lawrence Stroll jako zachránce Force India. Lance Stroll by se tak z týdne na týden vysvobodil z Williamsu a díky tatínkovým milionům se dostal do podstatně lepšího vozu a k inženýrům, kteří tak dobře zaučili Ocona. Trápící se Williams chce prohloubit spolupráci s Mercedesem, odebírat od něj převodovky a možná i další části vozu a výměnou za to dá volnou sedačku po Strollovi dalšímu juniorovi Mercedesu, Georgu Russellovi.

Je dost dobře možné, že se nic z toho nestane, ale některé přestupy alespoň vypadají rozumně s výhledem na sezonu 2019.