Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff dostane Ocona v roce 2020 do dobrého vozu

Wolff dostane Ocona v roce 2020 do dobrého vozu

Talentovaný Francouz se neztratí

Pokud je pravda, že obsazení druhého kokpitu u Toro Rosso Alexanderem Albonem je pouze otázkou času, tak jediné volné místo pro příští sezonu je u Williamsu. Pokud to místo nepřipadne Estebanu Oconovi, tak talentovaný 22letý chráněnec Mercedesu z F1 zmizí. Šéf Mercedesu Toto Wolff ale garantuje, že se na Ocona nevykašle a v sezoně 2020 ho dostane zpět do F1 a do dobrého vozu.

"Vím, že se říká, že jedině hlupák může být optimistou, ale v červenci jsem byl opravdu velmi optimistický ohledně jeho přestupu do Renaultu," přiznal Wolff v rozhovoru s webem Motorsport. "Co k tomu říct, teď to není v našich rukách. Williams musí sám říct, který jezdec pro něj bude nejlepší. Není zde pouze Esteban, ale i Robert (Kubica) a další jezdci, kteří by si zasloužili dostat šanci. Takže Williams se rozhodne sám a my zatím pro Ocona připravujeme plán B. Ale jedno vám garantuji, v roce 2020 bude v dobrém voze. Mnoho týmů by ho chtělo mít pro sebe."

V padoku se říká, že Williams se snaží najít sponzory ochotné podpořit tým se dvěma talentovanými jezdci, díky čemuž by nemusel jeden vůz pronajmout jezdci s vlastním štědrým osobním sponzorem. Ale pokud by se to i podařilo, Ocon by šel do posledního týmu letošního Poháru konstruktérů.

"Rozhodně bych chtěl," řekl Ocon o závodění za Williams. "Nemyslím si, že je to skomírající tým. Letos evidentně nemá nejlepší sezonu, ale je to bývalý mistrovský tým a loni s námi (s Force India) tvrdě bojoval. Je to velmi schopný tým a jako každý jiný je jednou nahoře a jednou dole. Nevěřím, že zůstane vzadu."