Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ricciardo opouští Red Bull a jde k Renaultu!

Ricciardo opouští Red Bull a jde k Renaultu!

Aktualizováno: Upsal se mu na dva roky

Šok! Daniel Ricciardo míří k Renaultu. Zpráva se dnes rozšířila s odkazem na důvěryhodné zdroje. Mezitím rozchod s Australanem oficiálně potvrdil Red Bull. Záhy se připojil také Renault, který zároveň oznámil, že s ním uzavřel dvouletý kontrakt. „Takovou šanci jsme si nemohli nechat uniknout,“ přiznal bez obalu šéf Renaultu Sport Jerome Stoll.

Jeho kolegou u týmu francouzské automobilky bude Nico Hülkenberg. Znamená to, že Carlosu Sainzovi se splní velké přání a zakotví v áčku výrobce energetických nápojů? Takovýto výměnný obchod vypadá logicky. Jako další možný kandidát na uvolněnou sedačku je zmiňován Pierre Gasly.

Při první eventualitě by se u Toro Rosso definitivně uvolnilo místo (Hartleyho osud se zdá být zpečetěn), při druhé dokonce dvě. Jedno by údajně mohlo připadnout Landu Norrisovi (jenž je ale pod smlouvou u McLarenu). 

Tento obrázek bude za pár měsíců patřit minulosti

Respektujeme Danielovo rozhodnutí,“ prohlásil šéf Red Bullu Christian Horner. „Přejeme mu vše nejlepší v další kariéře. Děkujeme mu za jeho angažovanost a přínos, který pro tým znamenal od svého příchodu v roce 2014. Vrcholem bylo v tomto směru samozřejmě sedm vítězství a 29 pódiových umístění, jichž dosud dosáhl. Nám se nyní naskýtá několik možností. Nesmíme ale zapomenout, že před námi je letos ještě devět závodů. Na ty se nyní především soustředíme.

Tihle dva se brzy stanou parťáky

Podle Ricciarda šlo o „jedno z nejtěžších rozhodnutí v jeho životě. Ale nastal čas přijmout novou výzvu. Jsem přesvědčen, že Renault už brzy splní vytčený cíl – dostat se do absolutní špičky. Vždy, když přišel do F1, vyhrával. Doufám, že se znovu vydáme touto cestou.

Ricciardo je ve F1 činný od sezony 2011. Začínal u nekonkurenceschopného HRT, z něhož v příštím roce přešel do Toro Rosso. V roce 2014 stanul po boku Sebastiana Vettela v Red Bull Racingu. V celkové klasifikaci šampionátu se dosud nejvýše umístil jako třetí (2014, 2016).