Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Verstappen si nebude určovat, kdo s ním bude v týmu

Verstappen si nebude určovat, kdo s ním bude v týmu

Marko: Rozhodne o tom výhradně Red Bull

Doktor Helmut Marko se rozzlobil na španělská média. Napsala totiž, že Max Verstappen položil veto na příchod Carlose Sainze do Red Bull Racingu. Články na toto téma neváhal nazvat svinstvem.

Pouze Red Bull bude určovat, kdo za něj pojede,“ prohlásila rezolutně pravá ruka Dietricha Mateschitze pro oblast motorsportu v rozhovoru pro deník Diaro Sport.

 

Marko vyloučil Verstappenův vliv na jezdecké složení týmu

 

Jak už to bývá, není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. Mad Max může skutečně těžko blokovat Sainzův příchod, nicméně je dostatečně známo, že tihle dva se moc nemusejí. Už v dobách, kdy oba hájili barvy Scuderie Toro Rosso, to mezi nimi neklapalo. Navenek se to projevovalo různými incidenty na trati i některými veřejnými vystoupeními.

Je proto na pováženou, zda by takto rozkmotřená dvojka dokázala být oporou v kritické fázi, kdy tým přechází na nové motory. Pokud by to opravdu nešlo, má Red Bull v záloze ještě Pierra Gaslyho, který má navíc s japonskými pohonnými jednotkami už zkušenosti z letoška. Alternativou (ovšem neplnohodnotnou) pro Sainze by zase mohlo být angažmá v McLarenu.