Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo utekl Red Bullu od hotové smlouvy

Ricciardo utekl Red Bullu od hotové smlouvy

Marko: V úterý měl podepsat, ve čtvrtek zamířil k Renaultu

Hostem diskusního pořadu v rakouské televizi Servus TV byl včera večer Helmut Marko. Šedá eminence Red Bullu ve F1 se vyjádřila i k průběhu vyjednávání s Danielem Ricciardem o prodloužení smlouvy.

To, jak známo, skončilo nezdarem a Australan si to namířil k Renaultu. Můžeme-li Markovi věřit, připravil tím svým dosavadním chlebodárcům šok.

Předložili jsme mu v podstatě hotovou smlouvu, kterou mohl okamžitě podepsat,“ uvedl Marko. „Jednání byla složitá, ale ve středu před Velkou cenou Rakouska jsme si spolu na dvě hodiny sedli a v zásadě se shodli. Přímo během víkendu jsme ještě akceptovali nějaká vylepšení pro něj.

Pokud si ještě vzpomínáte, čekala se tehdy oficiální zpráva o dalším Ricciardově setrvání v Red Bullu každou hodinu. Jenže nepřišla. Ricciardo najednou zaváhal, nicméně na Hungaroringu znovu Markovi a dokonce i Dietrichu Mateschitzovi potvrdil, že se vším souhlasí.

 

Daniel Ricciardo se právě dozvěděl, kolik bude brát u Renaultu

 

V úterý po maďarské velké ceně měl definitivně připojit na kontrakt kýžený autogram. Neučinil tak ani tehdy. „A ve čtvrtek odpoledne mně zavolal, aby mně oznámil, že jde k Renaultu,“ dodal se zřetelnou hořkostí v hlase Marko.

Proč Ricciardo předvedl takovéto piruety, Marko nezjistil: „Možná měl strach z příchodu Hondy, možná mu u Renaultu nabídli tolik, že nešlo odolat. Strávil u Red Bullu dohromady deset let. Zřejmě potřeboval změnit prostředí.

Zda věčně usměvavý sunnyboy učinil dobře, hodnotit nehodlal. „Popíjení z boty si ale v příštím roce asi neužijeme,“ konstatoval s úsměvem v narážce na oblíbený Ricciardův zvyk na stupních vítězů.