Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso si příjemně zařídil, ale ten čas

Alonso si příjemně zařídil, ale ten čas

McLaren: Pomoci může snad jen déšť

Atmosféra v McLarenu je více než napjatá. A projevilo se o i během kvalifikace, kdy oba jezdci skončili hned v úvodní části. Vandoorne navíc úplně poslední.

Fernando Alonso (15. místo) se už na věc může dívat s nadhledem: „V posledních závodech jsme ztratili trochu výkonnosti. A už dopředu jsme věděli, že ve Spa, ale i za týden na Monze to bude pro náš vůz velmi náročný závod. Zkusíme odvést dobrou práci, než se přesuneme na okruhy, které nám budou více vyhovovat. Dnešní kvalifikační kolo bylo příjemné. Řídit tady vozy formule 1 je vždy velmi zvláštní. Cítíte dobrou rychlost a přilnavost. Ale potom projedete cílem a zjistíte, že váš čas není tak skvělý. Do závodu se budeme muset zlepšit. Vynasnažíme se získat body, i když je situace nepříznivá. Může se nám to povést, ale možná bychom k tomu potřebovali déšť nebo jiné příznivé okolnosti.

Stoffel Vandoorne (20. místo) odstartuje jako osmnáctý, dlužno ovšem dodat, že nebýt penalizací pro Bottase a Hülkenberga, byl by výsledek ještě o něco horší. „Během celého víkendu jsme byli vždy poslední. Měli jsme spoustu problémů, a proto mě umístění v kvalifikaci nepřekvapuje. Je to můj domácí závod, a proto mě mrzí, že nemám kvalitnější vůz a nemohu divákům předvést lepší show. Incident ze třetího tréninku neměl na dění v kvalifikaci vliv. Klouzalo nám to celou dobu. Doufám, že zítra to bude alespoň o něco lepší. Bude to obtížné, nemáme žádný výkon,“ konstatoval smutně.