Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez málem havaroval v Eau Rouge

Pérez málem havaroval v Eau Rouge

Racing Point: Sladká odměna po těžkých časech

Mediálně patrně nejsledovanější stáj v současné F1 na sebe tentokrát upozornila tím nejlepším možným způsobem. Ve čtvrtek se ještě nevědělo, zda bude připuštěna do závodu, a v sobotu si do něj vybojovala druhou řadu na startu.

Pro Estebana Ocona (3. místo) má toto umístění dvojnásobnou hodnotu: „Věděl jsem, že když je trať vlhká, máte příležitost, ale zároveň plné ruce práce. Auta jsou u sebe mnohem blíž. Dnes jsme ukázali maximální potencíál našeho vozu. Je to fantastický výsledek. A podařilo se nám ho dosáhnout po těch těžkých časech, které za sebou Force India má. Soustředíme se jen na tento víkend. Vůz je velmi dobrý i na suchu, a doufám, že zítra to dobře dopadne. Moje budoucnost není zatím vyřešena. Vše, co pro ni můžu udělat, je odvádět dobré výkony na trati. Snažit se ze všech sil. Potom je naděje, že vás týmy při výběru jezdců budou chtít.

 

Nezvyklý pohled - Esteban Ocon na tiskovce tří nejrychlejších pilotů kvalifikace

 

Sergio Pérez (4. místo) měl v poslední fázi kvalifikace namále: „Bylo to velmi chaotické. Snažili jsme se zajet dobré kolo, dokud byla trať relativně v dobrém stavu. Ale poslední sektor byl špatný. Jsem šťastný, že jsem na čtvrté pozici, protože jsem v nájezdu do Eau Rouge vůbec nevěděl, co se děje s dráhou. Ztratil jsem tam kontrolu nad vozem. To většinou znamená nehodu, ale tentokrát se to nestalo. V televizi vypadaly podmínky špatně a z vozu ještě hůř. Takže čtvrté místo je opravdu skvělé. Doufám, že i zítra přijde nějaký déšť, protože je to obrovská příležitost pro tým získat body. Zvlášť, když teď nemáme ani jeden.