Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jezdci červeného býka až ve čtvrté řadě

Jezdci červeného býka až ve čtvrté řadě

Red Bull: Chybu udělala rosnička

Red Bull dnes udělal podobnou botu, jako tým v červených overalech starající se o Kimiho Räikkönena. Stratégové na boxové zídce pracovali s předpokladem, že když na trať spadnou první dešťové kapky, trať už bude s každou minutou pouze pomalejší a pomalejší a v posledních minutách kvalifikace už nebude mít žádný smysl držet vozy na trati. Po nedokončeném pokusu o měřené kolo na slickách tak oběma svým jezdcům přezul přechodné pneumatiky a nechal palivo na jeden měřený pokus. Jenže déšť ustal a Max Verstappen (7. místo) a Daniel Ricciardo (8. místo) museli na televizních obrazovkách sledovat, jak se v pořadí před ně dostávají Esteban Ocon, Sergio Pérez i Romain Grosjean.

"Sedmé místo není to, co jsme dnes chtěli, ale jelo se za náročných podmínek. Natankovali jsme na dvě (měřená) kola, jedno na slickách a jedno na přechodných pneumatikách. Déšť rychle skončil, a když jsme končili naše kola, trať zrovna začala osychat. Jenže kdybychom jeli další kolo, nejspíš by nám došlo palivo. Je to frustrující, protože jsme byli rychlí a jistě jsme mohli být blíže špičce. Kromě toho se mi v závěru druhého pokusu vybila baterie, protože jsem počítal s tím, že odjedu pouze jedno kolo (to na slickách)," litoval nizozemský závodník, který vyrůstal převážně v Belgii a ve Spa mu fanoušci vytvářejí domácí atmosféru.

"Počítali jsme se sílícím deštěm, jenže pět minut na to už nepršelo a my jsme zrovna byli na konci s palivem i pneumatikami," přitakal Ricciardo. "Celý tým si myslel, že děláme dobře, když usilujeme o co nejrychlejší návrat na trať na přechodných pneumatikách. Chtěli jsme zajet rychlé kolo dříve, než bude na trati moc vody, jenže nejlepší podmínky nakonec byly v závěru kvalifikace."

Red Bullu tentokrát více svědčila suchá trať