Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

S Alonsem hrál Hülkenberg bowling

S Alonsem hrál Hülkenberg bowling

McLaren: Nepředvedli jsme žádný zázrak

McLaren zažil černou neděli. Stoffel Vandoorne měnil před startem komponenty motoru a musel se tak postavit na poslední místo. Fernanda Alonsa před první zatáčkou trefil pozdě brzdící Hülkenberg,

Španěl následně přeletěl přes Leclerka a se zcela rozpáraným vozem skončil v únikové zóně. Vandoorne se sice kolizi vyhnul, jenže bylo neustále patrné, že jeho mclaren nemá potřebný výkon.

Alonso (nedokončil) byl pochopitelně zklamaný: „Měl jsem dobrý start a věděl jsem, že v prvním kole bude několik možností na předjetí. Jel jsem opatrně, brzdil jsem včas. Ale když jsem se podíval do zrcátka, viděl jsem ostatní, chovající se tak, jako kdyby to byla poslední zatáčka celého šampionátu. Hülkenberg měl zablokovaná všechna čtyři kola. Úplně minul brzdný bod. Nebylo možné, abych se mu vyhnul. Letěl jsem přes Leclerkovo auto a poté ucítil dopad. Hülkenberg dnes s námi hrál bowling. Je to smutné, protože většina těchto havárií mívá závažné důsledky. Ale je pozitivní, že jsme všichni v pořádku, hlavně Leclerc. Ne, že bychom potřebovali další důkazy, ale systém Halo se ukázal jako správná věc. Cítím se v pořádku, ovšem uvidíme, co se stane, až opadnou emoce.

 

Fernando Alonso se dnes příliš nesvezl

 

Vandoorne (15. místo) se chtěl na domácí trati ukázat, nicméně zůstalo jen u přání: „Abych byl upřímný, tak to byl dnes velmi nudný závod. Celou dobu jsem kroužil sám. Snažili jsme se něco udělat se strategií a pneumatikami během fáze za zpomalovacím vozem. Ale bohužel nám to nevyšlo. Moc se nepředjíždělo a my jsme dnes také nepředvedli žádný zázrak. Neexistovalo dnes nic, pomocí čeho bychom se z této situace dostali.