Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo ani netušil, co se stalo

Ricciardo ani netušil, co se stalo

Red Bull: Jeden závod krátký, druhý osamělý

Dnešní závod byl v podání Daniela Ricciarda (nedokončil) krátký a pocitově ještě kratší. Australan sice odstoupil v polovině závodu, ale po incidentu v první zatáčce celou dobu jezdil s dvoukolovou ztrátou. Přitom po vystoupení z vozu ani nevěděl, co se to na startu vlastně stalo.

"Nevím, co přesně se událo na startu, ale pocítil jsem náraz do zadní části vozu a pak už si vlastně pamatuji jen to, jak po smyku bourám do Kimiho. Prostě incident v první zatáčce. Pokud bylo Kimiho odstoupení mou vinou, tak se mu omlouvám, ale jsem si docela jist, že vše začalo za mnou a pak to už byla řetězová reakce," sděloval po svém odstoupení.

Red Bull vrátil Ricciarda na trať doufajíc v další safety car, což by mu mohlo umožnit dostat se do jednoho kola s jezdci na bodovaných místech, ale po polovině závodu to už prý bylo jenom zbytečné trápení motoru a převodovky.

Max Verstappen (3. místo) závod dokončil a dokonce mohl tisícům fanoušků v oranžových tričkách zamávat ze stupňů vítězů, ale k dvojici bojující o vítězství se ani nepřiblížil.

"Po pár letech se spoustou smůly jsem tady konečně mohl vystoupit na pódium. V první zatáčce byl chaos, ale mě se to nedotklo a na vrcholu kopce jsem hned předjel Grosjeana. Nasadil jsem vysoké tempo a očekával jsem, že s pomocí DRS snadno zdolám i s vozy Force India, avšak byly to tvrdé souboje. Po nich to už ale byl osamělý závod. Nebylo špatné soustředit se na jízdu na hranici možností, ale moc akce jsem si už neužil,"

Verstappen měl ve Spa domácí atmosféru