Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hülkenberga po startu zklamal úsudek

Hülkenberga po startu zklamal úsudek

Renault: Nic nefungovalo, jak mělo

Jezdci Renaultu dopředu tušili, že je nic dobrého nečeká. Nico Hülkenberg o své penalizaci věděl již na začátku víkendu. U Carlose Sainze to bylo horší, protože se tým rozhodl pro výměnu komponent až před začátkem závodu.

Hülkenberg hned po startu pozdě zabrzdil před první zatáčkou a zezadu trefil Alonsa. Byl označen za původce řetězové kolize a neušel trestu. Při příští velké ceně v Monze se posune na roštu o deset míst zpět. Navíc inkasoval tři trestné body. Carlos Sainz se stihl dostat jen na pomezí první a druhé desítky.

Hülkenberg (nedokončil) vzal vinu za malér v první zatáčce na sebe: „Je neuvěřitelné, jak jsou tyto vozy špatné po stránce aerodynamiky. Měl jsem před sebou pár aut a ztratil jsem veškerou přilnavost. Když jsem začal brzdit, okamžitě jsem zablokoval přední kola. Ale stejně jsem narazil do Fernanda. Jo, byl to z mé strany špatný úsudek. Brzdil jsem trochu později, byl jsem moc nažhavený. Je to frustrující, pro Fernanda, Charlese i pro mě. Nevím jestli to ovlivnilo i jiné soupeře, Ricciarda s Räikkönenem. Ale musím se na to zeptat komisařů.

 

Sainz v Belgii přes všechnu snahu na body nedosáhl

 

Sainz (11. místo) se snažil po celý závod a nakonec byl se svým výkonem spokojený: „Byl to náročný víkend. Hodně jsme zápolili s druhým sektorem. Předjíždění bylo obtížné, protože jsem se nemohl dostat k ostatním na vzdálenost potřebnou pro systém DRS. Neměl jsem moc důvěru ve vyvážení vozu. Musíme se podívat na data, protože v pátek jsem byl spokojen. Ale pak už ne. Víme co je třeba zlepšit, máme na to ale jen pár dní.“