Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo se chystá na Verstappena

Ricciardo se chystá na Verstappena

Nejúspěšnější kvalifikace Renaultu za poslední roky

Možná on je skutečným vítězem dnešní kvalifikace. Renault dosáhl nejlepšího umístění v boji o pole position od návratu do šampionátu v roce 2016. Svoje auta dostal do druhé a třetí řady na startu.

Už včera jsme měli skvělou rychlost,“ konstatoval čtvrtý Daniel Ricciardo. „Profil tratě nám svědčí. Spa nebo Monza, na nichž není potřebný velký přítlak, nám vyhovovaly již loni. Letos se to, zdá se, opakuje.

Australan teď spekuluje, jak vyzrát na Verstappena a případně se senzačně prosadit na stupně vítězů. „Rozhodnou úvodní metry,“ potvrdil. „V nich se nám nabízí reálná šance. V dalším průběhu budu snad schopný odolávat útokům.“ 

Esteban Ocon zachycený objektivem fotoaparátu na nejikoničtějším místě tratě. Foto: Renault

Na začátku víkendu jsme vyměnili na voze mnoho dílů,“ vysvětloval šestý Esteban Ocon. „Zaměřili jsme se na to, co bylo důležité. Zjevně se nám to vyplatilo.

Nejvíce ho potěšilo, že ztráta na týmového kolegu není nijak propastná. „Zejména druhá fáze se mně povedla. Mám ale dojem, že pak už jsem nedokázal dostatečně přidat. Z pneumatik jsem nedostal všechno. V tom se musím zlepšit,“ přiznal.

Zdroj: Renault, úvodní foto: Renault