Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Hamiltona není trik jako trik

Podle Hamiltona není trik jako trik

Whiting: Mercedes by se měl starat sám o sebe

Lewis Hamilton si zase jednou pustil pusu na špacír. Když ho Sebastian Vettel vcelku hladce „vosolil“ hned v úvodním kole VC Belgie, prohlásil, že se tak stalo díky jakýmsi trikům Ferrari.

Vzbudil tím dojem, že s autem italské stáje není něco v pořádku, respektive, že zcela neodpovídá technickým předpisům. Hamilton po dojezdu soupeřův vůz dlouho okukoval a pak do televizní kamery pronesl inkriminovaný výrok. Na oficiální tiskové konferenci už ale zařadil zpátečku: „Neřekl jsem nic v tom smyslu, že monopost Ferrari není legální. Výraz trik jsem použil jako označení pro něco neobvyklého. Netuším, o co se přesně jedná.

Tím ovšem celá záležitost nebyla smetena ze stolu. Dotčen se cítil ředitel velkých cen Charlie Whiting. „Ferrari má na voze některé věci, které zvyšují jeho výkon. Víme o nich a jsme s jejich použitím srozuměni,“ zdůraznil. „Že si stěžuje právě Hamilton, je docela legrační. My o letošním Ferrari víme snad všechno, on prakticky nic. Proto se jeho slova nedají brát vážně. Ferrari jen odvádí dobrou práci. Mercedes by se měl spíše starat o to, aby mu stačil.

 

Za vítězstvím Ferrari ve Spa nejsou žádné pokoutné triky

 

Olej na rozbouřenou hladinu zkusil nalít šéf Mercedesu Toto Wolff. „Je v lidské povaze, že v případě neúspěchu hledáš příčinu nejen u sebe, ale i u protivníka. A když nenajdeš žádné vysvětlení, tak za tím začneš vidět nekalé rejdy,“ uvedl. „Mám naprostou důvěru ve FIA a její činnost. Oliver (Hulot, šéf elektroniky pro F1), Cedrik (Staudohar, datový analytik F1) a Nicolas (Tombazis, ředitel pro technické záležitosti F1) tvoří skvělou skupinu. Mají to pod kontrolou a všem týmům měří stejně.“