Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly již dostal Ricciardovy klíčky od simulátoru

Gasly již dostal Ricciardovy klíčky od simulátoru

Australan má více volného času

Daniel Ricciardo odchází z Red Bullu do Renaultu a ví se to téměř půl roku předem. Jistě to bude mít pár nevýhod, ale i nějaké ty klady. Australan už nebude jednou z tváří Red Bullu, takže mu budou ubývat povinnosti vůči marketingovému oddělení výrobce energetických nápojů i vůči sponzorům tohoto týmu. Také byl s okamžitou platností "osvobozen" od většiny práce v simulátoru. Virtuální kopie nových dílů pro příští sezonu už bude spolu s Maxem Verstappenem testovat Pierre Gasly, přičemž letos se již moc velkých novinek čekat nedá.

"Simulátory pokročily a je z nich úžasný nástroj pro týmové inženýry. Přijdou s asi tak 20 nastaveními a já víceméně hraji roli robota za volantem. Očekává se ode mě dobrá zpětná vazba, ale nad mnoha věcmi netřeba ani přemýšlet. Když se udělalo tohle, tak se tím tamto zlepšilo. To je celé," vysvětluje Ricciardo.

"Simulátor mi opravdu pomohl v tom, jak mluvit s inženýry. Ale od určitého bodu se už nemáte co nového naučit a na skutečné trati to vždy bude jiné. Hlavně na začátku to bylo skvělé, ale dnes už pro mě den v simulátoru není žádným vítězstvím. Pokud se odteď až do Japonska nedostanu do simulátoru a něco nevyjde, tak se rozhodne nebudu na něj vymlouvat. Nejsem zklamaný a chápu, že když jde o vývoj pro rok 2019, tak se mě to netýká. Ale věci pro tuto sezonu se mě rozhodne týkají a tým řekl, že zůstanu zapojený do vývoje."