Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Na Hockenheimringu se pojede i v roce 2019

Na Hockenheimringu se pojede i v roce 2019

Co bude dál, je ale ve hvězdách

Budoucnost VC Německa F1 je prozatím zajištěna. To slovo prozatím je důležité. Liberty Media sice ustoupila požadavkům organizátorů, smlouva je však uzavřena pouze na jeden rok.

K definitivní dohodě mezi oběma stranami došlo během VC Belgie a písemná podoba spatřila světlo světa toto úterý. Zatím chybějí na dokumentu podpisy, to by ale mělo být už jen formální záležitostí.

Průlom nastal ve chvíli, kdy Sean Bratches, vedoucí vyjednávání za Liberty Media, kývl na snížení licenčního poplatku z 25 milionů eur zhruba na polovinu. V provizorním kalendáři na příští rok, jenž má být zveřejněn v nejbližších dnech, už podnik údajně figuruje.

Následovat by měl standardní pětiletý kontrakt na období 2020 – 2024. Jenže u něj už majitelé F1 nesleví. Pokud se tedy neobjeví solventní sponzoři (se státní ani zemskou pomocí nelze počítat), bude znovu zle. Tlak bude určitě vyvíjen zejména na Mercedes. Šéf jeho sportovního oddělení Toto Wolff nicméně už několikrát jasně deklaroval, že automobilka má jiné priority.